Suomi

Jos olet jo vieraillut millä tahansa näistä sivuista, varmista, että painat REFRESH kullakin sivulla joka kerta käydessäsi, koska ellet tee sitä, näet vain sen mitä niillä  sivuilla oli aikaisemmin ja minä olen lisännyt asioita päivittäin!
Ilmoituksia suomeksi

Lisätietoja:
www.mormonit.fi

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Näillä sivuilla ei ole vielä kaikkea mutta lisää on tulossa!

  MAP SuomenTemppeli, Valokuvat
MAP Suomalinen Temppeli, Ilmoitus
Meidan Todistus Mailmalle
Joseph Smithin Todistus
Suomalainen kieli - mailman neuvotteluTehdä Jäsen Lähetyssaarnaajan Työtä

Enemmän IlmoitusLue kirjani


Minun Vuoroni Voittaa Erinomaisuuden Salaisuudet
Valokuvia vierailustani Suomessa

Mormonilähetyssaarnaajana 1963-65
Kuvia

Liikematkalla Venäjällä 1985, pysähtyminen Helsingissä kahdeksi päiväksi
Kuvia

Vierailu uuteen helsinkiin, temppeli ja kahden viikon matkustelu lokakuussa 2006 
Kuvia

Neuvojani, jos aiotte samanlaiselle matkalle:

1.     Varmista, että sinulla on rahavyö, jossa pidät passisi, rahaa ja henkilökohtaiset luottokorttisi. Minulla oli elastinen liitin vyöllä, joten pystyin pitämään omaani paidan alla, joten se oli helposti tavoitettavissa.  Maksoin siitä $15 ja se osoittautui korvaamattomaksi turvallisuustoimenpiteeksi. Kiinnitin myös hihnan vaatteisiini ja tosiaankin yhtenä päivänä solki avautui mutta hakaneula hihnassa varmisti, ettei se pudonnut.  Ellen olisi tehnyt sitä olisin menettänyt sen.  Mutta hakaneula piti sen kiinnitettynä vaatteisiini.
2.Enennen kuin lähdet, kirjoita ylös passisi numero ja luottokorttiesi numerot kaikista korteista joilla on rahaasi turvavyössäsi.   Voit myös tehdä valokopion ajokortistasi, jos sinulla on se vyössäsi.  Sitten pane se johonkin osaan matkatavaroistasi jos satut hukkaamaan rahavyösi, tiedät luottokorttiesi numerot, jotka sinulla on mukanasi ja voit peruuttaa ne ja kun tiedät passisi numeron, voit mennä suurlähetystöön ja voit saada uuden.  Onneksi minun ei tarvinnut tehdä sitä mutta kun vyöni solki avautui ellei minulla olisi ollut hakaneulaa varmistamassa hihnaa, olisin tarvinnut sitä tietoa

3. Jos suunnittelet kiertokäyntiä nähdäksesi kohteita ja olet riittävän hyvässä kunnossa, osta pieni potkulauta.  Voit nähdä 10 kertaa enemmän.  Ne taittuvat reppuun, joten voit kuljettaa sitä mukanasi helpommin kuin polkupyörää.  Voit ostaa 2-pyöräisen tai 3-pyöräisen version.  Kolmipyöräisellä on turvallisempi ajaa. (Käytä kypärää ajaessasi)  Useimmat paikat myös vuokraavat pyöriä.


4. Jos kuljet bussilla tai veneretkellä saatat ottaa mukaan tavallisen kameran digitaalikameran lisäksi.  Minä menetin paljon kuvia koska vei aikaa kuvata digitaalikameralla, valmistautua kuvaamaan mitä halusi ja kuvausmahdollisuus oli mennyt kauan sitten.

5. Jos aiot ottaa oikein paljon kuvia voit kirjoittaa ylös mitä kuvasit ja kuka on kuvissa.  Noin 400 kuvan jälkeen niissä on useita, joita et muista, etkä miksi kuva tuli otettua.

6. Tee paljon kävelyretkiä ennen lähtöä jotta olet tarpeeksi hyvässä kunnossa. Vain kävely taksiin, hotelleihin ja busseihin ja takaisin aiheuttaa enemmän päivittäistä kulkemista kuin mitä teet kotona viikon aikana.  Jos myös teet kävelyretkiä, tarvitset hyvää kuntoa.

7. Käytä hyviä kenkiä.
No matter how you travel you are going to be doing a lot of walking. It is no fun to be on vacation with blistered feet.

8 Jos menet maahan, jossa on kylmä, ota kerroksi vaatteita ja reppu. Se oli myös minulle arvokas. 
Kun oli lämmin, otin takin pois ja panin sen reppuun.  Kun taas tuli kylmä panin sen päälleni.  Monta kertaa minulla oli villapaita ja kevyt takki ja raskaampia takki pääläni.  Joskus minulla oli vain villapaitani.  Reppuun mahtuivat ne kaikki.

9. Älä juo paikallista vetta  (ei edes USA:ssa). Meidän kehomme tarvitsee aikaa tottua paikalliseen veteen ja se voi tehdä matkasi kurjaksi jos juot.  Olen huomannut  matkustaessani että pullotetulla vedellä ei ole sama vaikutus kehooni kuin kun juon paikallista vettä.  Sitä voi ostaa miltei kaikkialla


Myöhempien Aikojen Pyhien Jeesuksen Kristuksen Kirkko (MAP / Mormoni)

Jos haluat tietää enemmän kirkosta siirry sivulle:


www.mormon.com

SÄHKÖPOSTI:
Cordell Vail


Siirry Cordell Vail’in kotisivulle